5-minutters sminke! Hvordan sminker du deg når du er sent ute?

Morgenene er ofte vanskelige. Det å leve i konstant hastverk gjør det vanskelig å sette av selv noen få minutter til å påføre perfekt sminke. Oppdag hvordan du gjør det på 5 minutter for å se feilfri og vakker ut uansett hvor mye tid du har.

Menn vil trolig ikke forstå det, men et slående utseende krever dedikasjon og… tid. Det tar rundt en time for en stylist å påføre full sminke. Hvordan får man en time til sminke hver dag i et så travelt liv? Det er ikke nødvendig, for vi trenger ikke ha full sminke på daglig basis.

For syvsoverne som ofte står opp altfor sent, er øyeblikkelige ekspressløsninger et must. Hver kvinne bruker 15-25 minutter på morgenpleie og sminke. Hva gjør man når man bare har et par minutter til rådighet? Det vil alltid finnes løsninger.

Kan du påføre sminke på bare 5 minutter?

Ja, selvsagt. Du må bare minimere antall produkter du bruker og følge sminketeknikker som ikke krever konsentrasjon og svært presise handlinger. Perfekt vinget eyeliner, samt ansiktskonturering, er ikke noe alternativ i slike tilfeller. Slik rask sminke handler om å skjule tegn til tretthet og gi huden en fin, jevn farge og fremheve skjønnheten på en subtil måte, uten flere lag med fulldekkende foundation eller tonnevis med øyenskygge.

5-minutters sminke – ikke for alle

Dessverre er rask 5-minutters sminke ikke for alle. Hovedpoenget er at du ikke kan skjule alle skjønnhetsfeil og visuelt slanke ansiktet ditt innen bare noen få minutter. Det er derfor alle de følgende tipsene virker spesielt for folk uten særlig problematisk hud – ikke akne, mørke skygger eller ringer under øynene, ingen stygge misfarginger.

Hvordan sminke seg på 5 minutter?

Du trenger følgende produkter:

  • en lett foundation eller BB cream,
  • mineral-, ris- eller bambuspudder,
  • delikat rouge i kinnene,
  • volumgivende maskara,
  • leppestift i nøytral farge.

5-minutters sminke har sine egne regler. Vi har ikke mye tid, så vi trenger ikke et sett sminkekoster i det hele tatt. Vi vil påføre sminken med bare fingertuppene eller en hendig beauty blender. Her er de fem viktigste stegene for hverdagssminke.

1 minutt – påfør foundation

Selv om du ikke har tid bør du ikke gi opp foundation. Velg en lett foundation med pleiende ingredienser eller erstatt den med din yndlings-BB cream. Påfør den i ansiktet og klapp med fingertuppene eller bruk en svamp. Noen få, raske beevgelser og huden din vil ha jevn farge, små skjønnhetsfeil blir skjult og ansiktet virker mer levende.

2 minutter – påfør pudder

Et pudder er et produkt som ikke bør mangle. Mineral-, bambus- eller risversjonen er veldig lette, så de skaper ikke noen kakete effekt. Ta litt pudder på puffen som er inkludert eller en fyldig kost for å fiksere foundationen eller gjøre huden mattere eller lysere (det avhenger av hvilket ansiktspudder du velger).

3 minutter – legg til litt rouge

En utglattet og enhetlig hud kan virke flat. Dessverre kommer sminke på 5 minutter med noen begrensninger – det er ikke tid til konturering eller strobing. Men i dette tilfellet kan en rouge være livreddende. Gjør kinnene vakrere med et hint rouge i yndlingsnyansen din som matcher hudfargen (kjølige og delikate toner virker best). Forresten kan du også påføre dette på øyelokkene; slik kan den erstatte øyenskyggen. Du vil også føle at ansiktet ditt blir forynget og forfrisket ved at du gir det litt sunn farge.

4 minutter – dekk øyenvippene

Maskara er produktet som best fremhever skjønnheten. Bruk en som forlenger vippene og gjør dem betydelig tykkere, for hvis de er fulle av volum, vil øynene gi inntrykk av at de er større og vidåpne. Når du utfører 5-minutters sminke trenger du ikke noe annet enn maskara.

5 minutter – fremhev leppene

Bruk de siste sekundene på leppene dine. Sørg for å gi dem næring og farge. Når du ikke har mye tid om morgenen bør du bare velge leppestifter med nøytrale, delikate farger. Da trenger du ikke å bekymre deg over å påføre den nøyaktig og tegne opp leppefasongen. For å unngå å bruke for mye leppestift, som kan samle seg i munnvikene, påfører du den med fingertuppen midt på leppene og gnir den forsiktig mot hjørnene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *