Bøtemidler for sprukne lepper om vinteren – hjemmeskrubb og masker

Sprukne og såre lepper er et vinterproblem som altfor mange mennesker opplever. Det er lurt å lære hvordan man tar godt vare på dem slik at du, selv i vanskelige værforhold, kan få glede av myke, delikate og godt fuktede lepper. Hva er de mest effektive måtene å kurere sprukne lepper om vinteren på?

Før vi strekker oss etter forskjellige skrubber og masker (både hjemmelagde og de som er kjøpt på parfymeriet) bør vi bruke et øyeblikk på å tenke over grunnen til at leppene våre er i dårlig stand. Vi vet bare at det vanligvis skjer om høsten og vinteren.

Sprukne lepper – årsaker

Det er mange faktorer som kan forårsake sprukne lepper, og de er ikke alltid forbundet med den generelle svekkelsen om høsten. Faktisk kan leppene bli tørre når som helst på året. Så hva gir sprukne lepper? Her er de vanligste årsakene:

  • B-vitaminmangel,
  • dehydrering,
  • negative, hormonelle endringer,
  • ingen beskyttelse av den delikate leppehuden,
  • vind, sol eller frost,
  • slikke leppene utendørs.

Visste du at… ?

Yndlingsleppestiften din kan også gi sprukne lepper! Hvordan er det mulig? Leppepomade basert på fuktighetsbevarende midler passer ikke for vinteren – nå trenger leppene bløtgjøringsmidler (fettoljer, vaselin) som hindrer tap av vann som er samlet opp av det fuktighetsbevarende middelet. Hvis det ikke er noen bløtgjøringsmidler kan leppene tørke enda mer ut.

Hvordan ta vare på sprukne lepper?

Lepper med en tendens til å tørke ut og sprekke trenger først og fremst riktig pleie – delikat, basert på å gi fuktighet og beskyttelse mot vanskelige værforhold.

Hva gjør man for å hindre tørre, sprukne letter og hvordan regenererer man dem som allerede er sprukne?

  1. Bruk en fuktighetsgivende leppestift av god kvalitet hver dag.
  2. Bruk skrubb regelmessig (f.eks. hver uke).
  3. Ikke slikk deg rundt munnen utendørs når det er kaldt.
  4. Unngå kosmetikk som inneholder alkohol.
  5. Bruk kremer med UV-filter (også leppepomade).
  6. Unngå farget leppestift når leppene er sprukne.
  7. Unngå sterk og sur mat siden det kan være smertefullt.

Hjemmeremedier for sprukne lepper

Sprukne lepper trenger fuktighet og regenerering, men også regelmessig oljing. Den letteste, billigste og mest effektive måten å kurere leppene dine på er bruk av ingredienser du finner hjemme. Blant de beste produktene er de som best gjør leppene vakre:

  • naturlige oljer som olivenolje og arganolje,
  • vegetabilske oljer som sheasmør og kokosolje,
  • honning (har antibakteriell effekt)
  • aloegelé
  • agurk (rik på vitamin C og vann),
  • meierikrem eller smør.

1. Oppskrift på hjemmelaget sukkerskrubb

Den beste måten å stimulere regenerering av tørre lepper er grundig peeling. Du kan gjøre det selv. For å lage en hjemmelaget skrubb trenger du: en teskje sukker + en teskje honning eller naturlig olje. Bruk blandingen til å massere leppene dine. Så beskytter du leppene med beskyttende leppestift.

2. Oppskrift på hjemmelagde maske

  • Leppemaske av avokado
    Avokado er en frukt som er rik på syv vitaminer og et kraftig sett essensielle umettede syrer. Takket være dette gir den perfekt næring og regenererer sprukne lepper. Knus frukten, bland den med olje og påfør på leppene i noen minutter.
  • Maske med honning, fløte og ostemasse
    Et annet alternativ er en blanding av ostemasse og honning. Du må blande begge ingredienser og påføre et tykt lag på leppene. Den er bare effektiv om den ikke spises, så brems appetitten og prøv å holde massen på leppene i opptil en halvtime.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *