De beste metodene for sprukne lepper

Sprukne lepper er en slitsom og smertefull lidelse. Det krever mye oppmerksomhet og ordentlig pleie. Hvorfor sprekker leppene våre? Hvilke årsaker ligger bak? Sjekk ut de beste metodene for sprukne lepper og finn alle svarene på de slitsomme spørsmålene.

Sprukne lepper – årsakene

  • Gener. For å være ærlig kan det finnes mange årsaker til at sprukne lepper oppstår for deg. Det er ikke alltid noe du kan styre, spesielt når årsaken ligger i gennene dine. Det kan vise seg at du sliter med problemer med kronisk sprukne lepper. Om du noensinne har slitt med psoriasis eller eksem kan det hende du oftere har sprukne lepper.
  • Allergier. Årsaken bak sprukne lepper kan også være en allergi. Den slitsomme hudinflammasjonen kan bunne i en allergisk reaksjon ovenfor tannkrem, sminke eller andre hudprodukter. Du bør tenke på å fjerne en ting av gangen fra rutinen din, så kan det hende problemet løser seg av seg selv. Om du derimot har eliminert disse mulighetene og leppene fortsatt er sprukne bør du besøke en hudlege for å utføre tester og finne årsaken bak.
  • Solbrenhet. Huden på leppene kan bli solbrent. Leppene er mer sårbare ovenfor alle typer skader og solbrenthet fordi huden der er spesielt tynn og sensitiv. Hudkreft kan nå huden rundt leppene. Beskytt leppene dine når du er utendørs. Leppene kan bli sprukne på grunn av soleksponering, og det kan bli et mye større problem enn du tror. Disse skadene kan føre til alvorlige lidelser som chelitis exfolativa. Dette er en kreftliknende lidelse som krever riktig medisinsk behandling.
  • Dehydrering. Du vet sikkert om den gigantiske påvirkningen vann har på organismen vår. Om leppene dine er tørre og sprukne kan årsaken være dehydrering av organismen din. Prøv å drikke masse vann, så kan det hende huden på leppene dine forbedrer seg på null komma niks (åpenbart om den tidligere lidelsen har blitt diagnostisert, men å drikke mer vann er aldri en dårlig ide!). Leppene er veldig tynne og har ingen svettekjertler, som gjør dem mye mer sårbare for vanntap enn andre kroppsdeler.
  • Kronisk leppeslikking. Om du slikker leppene dine hele tiden kan du ikke forvente at de er i god tilstand. Å slikke leppene gir midlertidig lindring når spytt tørker på leppene og blir tørt, men du fortsetter igjen og igjen. Dette blir en ond sirkel som ikke løser problemet med sprukne lepper. Istedenfor å slikke leppene dine kan du bruke en leppepomade og kvitte deg med denne uvanen.
  • Luft. Spesielt tørr luft. Vind, smog og luft har ikke god effekt på den sensitive huden på leppene dine. Bruk en leppepomade for å beskytte leppene dine mot dårlig påvirkning fra atmosfæren.

Hudpleieregimet for sprukne lepper

Det aller viktigste er å ha en fuktighetsgivende leppepomade med deg hele tiden. Dette beskytter leppene dine mot tørrhet og sprekker. Bruk beskyttende leppepomader for å beskytte leppene dine mot skader.

Legg merke til ingredienslisten på produktene. Noen av dem inneholder alkoholer som er skadelige for leppene og forårsaker irritasjon og tørrhet. Sørg for at produktet du velger har for det meste naturlige ingredienser.

Om du har sprukne lepper bør du slutte å bruke lipgloss, leppestift og andre leppeprodukter fordi disse ingrediensene kan irritere huden ytteligere.

Å spise sterk mat med sprukne lepper kan ha en veldig smertefull effekt. Prøv å unngå dem om du har tørre lepper. Mens du behandler sprukne lepper bør du prøve å unngå iskaldt vær, glovarme eller sterk vind.

Hjemmebaserte metoder for sprukne lepper

Sheasmør, olivenolje og kokosolje kan hjelpe med å roe ned irritasjoner og bekjempe tørr hud på leppene. Oljer har gjenopprettende egenskaper og skaper et naturlig UV-filer som beskytter leppene mot ugunstige værforhold.

Benytt deg av naturlige ingredienser. Når du håndterer sprukne lepper er det perfekt å bruke honning fordi den inneholder vitaminer, enzymer og aminosyrer som tilfører fuktighet til epidermisen. I tillegg har honningen antibakterielle og bakteriedrepende virkning som hjelper med å gjøre leppene dine fyldige og fuktige mens du forebygger mot hudinfeksjoner.

Prøv de lindrende egenskapene til aloe vera. Den forebygger mot at hudcellene blir dehydrerte. Et tynt lag er nok. Når det kommer til hvor mange ganger du bør gjøre dette kan du rett og slett bare påføre når du føler at du trenger det.

Det perfekte valget er også vitamin A og vitamin E som beskytter leppene og hjelper dem med å gjenoppbygge seg.

Rømme mykgjør leppene dine og holder dem fuktige takket være det høye fettinnholdet. Naturlige produkter er best for denne typen problemer.

Du kan også lage en leppeskrubb med sukker og olje. Du bør bruke den to ganger i uken for en bedre effekt. Du kan massere de sprukne leppene dine med en myk tannbørste for å holde blodsirkulasjonen i leppene stimulert.

Bland honning og mykost! La denne blandingen sitte på leppene dine i rundt 30 minutter.

Sprukne lepper er plagsomme og kan dukke opp alle årstider. Du må huske på å benytte deg av forebyggende tiltak som beskytter leppene dine mot dårlig påvirkning fra atmosfæriske faktorer.