Gulrotfrøolje: Fordeler for hud og hår

Gulrotfrø (Innholdsdeklarasjon: Daucus Carota Sativa <Gulrot> Frø Olje) er virkelig noe for seg selv. Den har en klar, oransje farge og en veldig spesiell lukt som mange syns er både interessant og tiltrekkende. Den skiller seg ut blant andre kosmetiske oljer på grunn av den høye konsentrasjonen av betakaroten og næringsstoffer som er kjent for å forbedre tilstanden på både hud og hår. Her får du vite hvordan du bruker gulrotfrøolje.

Hvem er gulrotfrøolje bra for?

På grunn av den lindrende effekten er gulrotfrøolje bra for sensitiv, tørr og irritert hud. Denne oransje kosmetiske oljen kan også brukes for å ta vare på moden hud og håndtere de første tegnene på aldring (f.eks hengehud). Den er hverken tung eller forårsaker kviser, som betyr at den kan brukes på fete hudtyper som produserer for mye talg og glinser ukontrollert. Interessant nok gir gulrotfrøolje lindring for solbrenthet og brent hud, og i tillegg reduserer den ulike typer pigmentflekker. Den er svært anerkjent for evnen den har til å beskytte huden mot skadelige værforhold som sterk vind, glovarmt sollys, iskalde temperaturer og til og med UV-lys.

Fordeler med gulrotfrøolje

  • reparerer huden
  • fyller tørr hud med vann
  • lindrer og beroliger irritert hud
  • hjelper med å redusere rynker
  • forsinker aldringsprosessen
  • jevner ut hudtonen
  • har antiinflammatorisk effekt

Hva skjuler seg i gulrotfrøoljen?

Hvilke stoffer gjør gulrotfrøolje så eksepsjonell? For det første er det en rik kilde på betakarotenet vi nevnte ovenfor. I tillegg er denne naturlige kosmetiske oljen stappfull av vitaminene A, E, B1, B2 og C. Stearinsyre, linolsyre og palmitinsyre er syrene som er høyest konsentrert blant de andre syrene man finner i gulrotfrøolje.

Hvordan får man mest ut av gulrotfrøolje?

Et av de vanligste bruksmåtene for gulrotolje er for å unngå splitte tupper. Du kan også påføre en porsjon av oljen i hendene istedenfor å bruke en vanlig håndkrem, og du kan også gni den inn i neglene. På grunn av høyt B-gruppevitamininnhold er denne oransje kosmetiske oljen en perfekt erstatning for ulike mykgjørere som brukes for å forbedre hår og negler. Bortsett fra dette kan du spre gulrotfrøolje over ansiktet, nakken og brystet når du ikke føler for å bruke vanlige hudkremer som er designet for disse hudpartiene. De som liker gjør-det-selv kosmetikk kan strekke seg etter gulrotfrøolje for å produsere sine egne hjemmelagde ansiktsleiremasker. Siden gulrotfrøolje er rik på betakaroten utgjør den et naturlig alternativ til vanlige selvbrunere. Helt til slutt er den også flott å bruke som «after sun» produkt.

Hva forteller brukerne om gulrotfrøolje?

De fleste brukere forteller at gulrotfrøolje er det perfekte sommerproduktet. Ikke bare lindrer den og tar vare på solbrun hud, den fremhever også hudtonen når du blir brun. Noen kvinner liker å tilføre et par dråper gulrotolje i ansiktskremene og kroppslotionsene sine. Den er også anerkjent for å tilføre næring til tørre og skadde hårtupper.