Disse tabbene bør du ikke gjøre. Hårfarging med henna

Hårfarging med henna, på samme måte som vanlig hårfarge, anses som veldig populært. Henna er ikke bare et 100% naturlig fargestoff, men gir også et resultat som ser naturlig ut. Men det å endre hårfarge med henna er ikke enkelt. Fortsett å lese artikkelen for å finne ut hvilke tabber du bør unngå når du påfører henna for å oppnå den hårfargen du ønsker.

1. Du analyserer ikke sammensetningen

Dette er den vanligste tabben når man påfører henna. Resultatet? Du bruker ofte knockoffs eller henna med veldig dårlig kvalitet som skader håret og irriterer hodebunnen. Det som er enda verre er at sluttresultatet av hårfargingen er helt annerledes enn det du ønsker og som beskrives på pakken. Og hvis du ikke leser ingredienslisten er det svært mulig at du ikke leser bruksanvisningen heller. Tross alt, hvorfor skulle du kaste bort tid på å lese bruksanvisningen hvis du allerede har hørt om hvordan du gjør det eller lest en eller annen artikkel om dette emnet på nettet. Dessverre kan en slik strategi vise seg å være katastrofal fordi det ikke er alle tips fra nettet eller venners råd som virker like godt på håret ditt.

2. Henna farger alle typer hår likt

Dette er ikke sant. Fargeresultatene avhenger av: farge og type hår, pleie som gis håret før du påfører henna, type henna, hvor lenge du lar hennaen være i håret, måten du lager til henna før prosedyren, hårpleie etter farging og organismens tilstand.

3. Utilstrekkelig tilberedelse av henna

Dette forårsakes enten av mangel på eller utydelig skrevne instruksjoner. Du må innse at det finnes flere måter man kan lage til henna på. For eksempel, hvis du dekker dette naturlige fargestoffet med kokende vann kan du ikke forvente gode resultater. Tilsetter du for mye vann farger ikke blandingen håret ditt i det hele tatt; i stedet renner den nedover håret uten å påvirke det. Kan du se klumper i hennablandingen din? Det er heller ikke bra.

4. For lite henna i forhold til hårlengden og tykkelsen

Bruk av for lite fargestoff gjør det umulig å dekke håret på riktig måte. Hvis du er nybegynner bør du ikke være redd for å påføre rikelig henna. Tross alt er det bedre å bruke litt mer av dette naturlige fargestoffet og få en mer intens farge enn å ha problemer med å oppdage endringer i hvordan håret ditt ser ut. Etter å ha gjennomgått noen behandlinger kommer du til å lære hvor mye henna håret ditt trenger.

5. Du er ikke flittig nok

Du vil verken kunne oppnå sømløs farge eller en intens nyanse hvis du ikke dekker hele håret jevnt med henna. Som det er lett å gjette, er sluttresultatet langt fra det du mente å oppnå hvis du påfører mer henna til noen deler av håret mens resten ikke er dekket av fargen. Videre vil fargen du er ute etter definitivt skille seg fra den som akkurat har dukket opp i håret. Hvordan gjøre det riktig? Begynn å påføre henna fra roten, deretter fra hårfestet og i skillen. Så påfører du fargestoffet bak ørene, nær hodebunnen og, til slutt, i lengden.

6. Du har hennaen være i enten for kort tid eller for lenge

Det er verdt å innse at henna kan gjøre håret dehydrert og hodebunnen irritert hvis du lar den være i for lenge. Selvsagt vil den endelige fargeeffekten også være helt annerledes, definitivt verre. Lignende resultater får du hvis du ikke lar fargestoffet være i lenge nok. Det bør gjøre susen å la hennaen være i håret i en time. Men hvis dette er første gang du påfører henna, anbefales det å ha den i håret i bare 30 minutter. En halvtime burde være nok for å få riktig hårfarge uten å svekke håret. Naturligvis, hvis det ikke gir tilfredsstillende resultater å ha hennaen i håret i 30 minutter kan du forlenge denne tiden og husk å observere hvordan håret ditt reagerer på denne behandlingen.

7. Tilsetninger i henna

Det finnes flere tilsetningsstoffer som henna passer med. Noen av dem intensiverer eller svekker sluttresultatet. Kort sagt kan tilsetningsstoffene forlenge resultatets levetid, endre hårfargen eller forbedre hårets tilstand. Det er også verdt å innse at ekstra ingredienser kan bidra til å vanne ut pigmentet slik at hårfargen endrer seg for hver sjamponering. I tillegg kan hodebunnen bli irritert. Derfor bør du, før du påfører henna i håret, teste det på huden først.

8. Du beskytter ikke huden mot misfarging

Henna etterlater seg flekker, og disse flekkene kan være veldig vanskelige å fjerne. Det som er mest utsatt for misfarging er: panne, ører, nakke og fingernegler. Så hvis du ønsker å unngå flekker, bør du dekke disse kroppsdelene med en krem, olje eller Vaselin. Ta også på deg gummihansker for å holde hendene rene.

9. Upresis hårvask før farging

Talg, kosmetikkrester, flass og andre urenheter kan hindre riktig påføring av henna og fargen du ønsker. Henna trenger rett og slett enklere og bedre inn i rent hår. Derfor, før du tar henna i håret, bør du sørge for at håret er rent, tørt og uten floker. Takket være alt dette er sluttresultatet mye bedre og mer holdbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *