Hvordan ta vare på krøllete hår? Effektive produkter, de beste frisyrene, styling

Det å ta vare på krøllete hår kan være svimlende. Bølger, krøller og korketrekkere lar oss ikke alltid smertefritt fjerne floker, glatte dem perfekt ut eller skape en feilfri frisyre. Hva bør man gjøre i slike situasjoner? Hvis du har problemer med å style krøllete hår, så fortsett å lese denne artikkelen for å finne ut hvilke produkter, frisyrer og triks som kan være nyttige for deg.

Krøllete hår. Kan du mye om det?

Håret er bygget av 85% keratin, 10-15% vann samt mineraler, pigmenter og lipider. Sulfur-aminosyrene som binder keratinfibre er utrolig viktige. Hvert hårskaft er dekket av et skjellag som, for bølger, krøller og korketrekkere, er løftet. Faktisk er dette den viktigste egenskapen til krøllete hår – høy porøsitet. Hår med høy porøsitet tilsvarer matt og tørt hår med en tendens til å bli krusete og statisk. Det interessante er at det finnes flere typer hårkrøller. Man har bølgete, krøllete hår og hår med korketrekkere. Hver av disse typene har andre undertyper som kjennetegnes av forskjellig tekstur og mengden krøller.

Dette er det krøllete hår ikke liker

Det finnes noen behandlinger og produkter som ikke virker på krøllete hår. Derfor, hvis håret ditt er krøllete, bør du ikke:

  • vaske det i varmt vann, for dette oppmuntrer skjellaget til å åpne seg enda mer, og håret blir matt;
  • børste ut floker når det er tørt fordi dette lett gjør det statisk og krusete;
  • bruke en fintannet kam, for dette kan gjøre at håret brekker og trekkes ut;
  • håndkletørke håret voldsomt;
  • bruke hårfønere og rettetenger som gjør håret dehydrert;
  • utsette håret for intensive stylingprosedyrer;
  • påføre kosmetikk som inneholder alkohol og andre vaskemidler som gjør hår og hodebunn dehydrert.

De beste kosmetiske ingrediensene for krøllete hår

Når du kjøper kosmetikk for krøllete hår bør du se etter tre typer ingredienser hvis oppgave er å gi fuktighet og næring til håret. Disse er:

  1. Fuktighetsbevarende midler – fuktighetsgivende stoffer som stenger inne fuktighet og forsyner håret med vann. Fuktighetsbevarende midler er: hyaluronsyre, glyserin, aloejuice, honning, urea og pantenol.
  2. Bløtgjøringsmidler – skaper et beskyttende lag som gjenoppretter den naturlige lipidbarrieren og reduserer fordamping av vann. Denne gruppen stoffer inkluderer: linfrøolje, arganolje, olivenolje, sheasmør, jojobasmør, silikon, parafin.
  3. Proteiner – regenererer skadet hår. Du kan finne dem i: egg, yoghurt og kefir. Hydrolyserte proteiner er: silke, keratin, royalgelé, kollagen og l-cystein.

Husk at silikoner som tilhører gruppen bløtgjøringsmidler ikke pleier krøllete hår i det hele tatt. De gir håret et fint utseende og naturlig glans fordi de skaper et ikke-porøst lag på hvert hårstrå. Fordelen til denne løsningen er at urban forurensning ikke er i stand til å trenge inn i hår som er skjermet av bløtgjøringsmidler for å skade det. På den andre siden hindrer silikoner inntrengning av næringsgivende stoffer. Så hva bør man gjøre? Ikke bruk silikoner som ikke er vannløselige og som bare kan vaskes ut med SLS-sjampo.

Hvordan vaske og tørke krøllete hår?

Krøllete hår må vaskes forsiktig ved hjelp av en matchende sjampo. Det viktige er at man bruker kaldt eller lunkent vann for siste skylling, for å hjelpe skjellaget å lukke seg. Håret må tørkes med håndkle med skånsomme bevegelser. Unngå å gni hår eller hodebunn hardt. Deretter påfører du balsam og børster ut floker ved hjelp av en bredtannet kam. Hvis du ikke kan la håret lufttørke, bruker du en hårføner med ionteknologi og setter på en kald luftstrøm.

Produkter for krøllete hår

Sjampo for krøllete hår bør rense håret delikat og ha en lett formel som ikke tynger ned håret. Slike produkter forhindrer at håret blir krusete og statisk. Dessuten kontrollerer den krøllene og gjenoppretter bølgenes og korketrekkernes naturlige spenst. Denne type produkt bør blant annet inneholde: bambusekstrakt, proteiner og vegetabilske oljer.

Balsam for krøllete hår bør inneholde bløtgjøringsmidler som styrker lipidbarrieren og har utglattende egenskaper. Dessuten hindrer et slikt produkt dehydrering, svekking og at håret faller overdrevent mye ut. Dessuten gjør balsam for krøllete hår at håret blir glansfullt, i bedre stand, og hjelper håret å bedre motstå ytre faktorer. Lignende egenskaper får man fra naturlige oljer. En populær og effektiv hårpleiende behandling som krever bruk av vegetabilske oljer er håroljebehandling. Hvis du vil skjemme krøllete hår bort med oljer, bør du velge: søtmandelolje, kokosolje, olivenolje.

Hvordan tynge ned krøllete hår?

Det finnes mange måter å tynge ned krøllete hår på. Dette gjør at håret får en trendy og fin look. Måten krøllete hår ser ut på etter en hårklipp avhenger av: din naturlige frisyre, tykkelsen på krøllene og typer krøller. Derfor er den beste og tryggeste løsningen et besøk til en profesjonell og erfaren hårstylist. En frisør gir deg råd om hvor langt håret ditt bør være for å matche ansiktet. De gir deg også hint om hvordan du bør ta vare på krøllete hår og hvilke produkter du bør bruke.

Styling av krøllete hår

Dette er ingen lett oppgave. Krøllete hår er ganske vanskelig å temme, men heldigvis kan det oppnås ved hjelp av matchende kosmetikk og tilbehør. Derfor kan du velge mousse og kremer med lett formel. Fordel produktet i håret ved hjelp av en bredtannet kam. Et ganske nyttig stylingverktøy for krøllete hår er en hårføner med diffusor. Men hvis du ikke føler for å style håret profesjonelt, kan du la det style seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *