En stylists håndbok. Hvordan matche foundation til en bestemt hudtype?

Mange kvinner leter etter svar på spørsmålet om hvilken foundation de bør velge. Holdbarhet, fargematching og ekstra egenskaper er svært viktige. Ikke nøl om det finnes en perfekt foundation, bare velg den som passer huden din perfekt!

Den kan erstattes med BB cream, men den dekker ikke egentlig så godt og har ikke mange av egenskapene som kjennetegner en foundation. Dette er det viktigste sminkeproduktet, for uten den, vil det mangle noe selv med den vakreste øye- og leppesminke. Den jevner ut hudtonen og teksturen, skjuler skjønnhetsfeil, reduserer synligheten til rynker og misfarginger, og lysner til og med hudtonen og gir den en vakker, sunn glød. Nøkkelen til suksess handler om å ta riktig valg.

En uriktig valgt foundation virker på motsatt måte enn det den skal. For lys eller for mørk, separerer seg på huden, fremhever fine linjer som viser alle skjønnhetsfeil i stedet for å skjule dem. Det kan få alle til å se eldre ut og ødelegge hele sminkeeffekten. Det er verdt å vite hvordan du velger foundation for typen hud og dens naturlige farge.

HVORDAN VELGE FOUNDATION?

Det er ingen vanskelig oppgave, selv til tross for det store utvalget av produkter på parfymeriene. De fleste produkter på butikkhyllene har svært like egenskaper, og skiller seg bare fra hverandre på innpakning og pris. Det er verdt å vite hva du bør se etter når du leter etter det perfekte produktet for deg selv. Det er bare to steg som skiller deg fra å velge riktig foundation.

1. Velg farge på foundationen

Før du begynner å velge en foundation bør du finne ut nyansen på huden din. En tilsynelatende enkel oppgave gir mange kvinner mye trøbbel. Hudtonen er viktig. Vet du hvilken hudtone du har? Varm eller kald? Hvis du aldri har tenkt på det, kan du gjøre en enkel test. Hold et hvitt ark ved siden av ansiktet og se hvordan hudtonen din ser ut i dagslys. Hvis den har en blåaktig eller rosaaktig nyanse – da har den en kald farge. Hvis den er mer gyllen eller gulaktig – da har den en varm farge. Hva gir denne informasjonen oss?

En foundation for en hudtone med kjølig undertone bør blandes med et hint av rosa, mens man for en varm hudtone – med et hint av gyllenbrun eller gul.

Det å matche foundationen til hudtonen din er halve jobben. Husk at en foundation kan være mørkere eller lysere. Og her finnes det dessverre ingen tydelig regel om hvilken foundation man bør velge. Mange kvinner har tendens til å velge produkt nesten tilfeldig ved å bruke testerne som er tilgjengelig på parfymeriet. Den ideelle foundationen bør være usynlig på huden og smelte inn i den.

MERK: Det å teste fargen på foundation på håndleddet eller håndbaken er feil metode. Hudfargen her er betydelig annerledes enn hudfargen i ansiktet.

Det er best å spre litt av de nyansene vi tror kan passe fra kjeven og ned mot halsen. Hvorfor på dette stedet? Fordi en velvalgt foundation ikke kan ‘kutte av’ halsen og bør matche med fargen på huden under kjeven. Hvis du tester tre utvalgte nyanser vil det hjelpe deg å velge den som er minst forskjellig fra den naturlige hudtonen.

2. Matche foundationen til hudtypen

Et helt annet problem er å matche foundation til hudens behov. Hvilken foundation bør man velge så den ikke skiller seg på huden, eller fremhever områder med tørr hud men pleier huden mens man har på sminke? Det er verdt å følge hudtypen, som bør identifiseres nøyaktig med en gang. Hvordan avgjør man om man har tørr, fet eller kombinasjonshud? All den viktige informasjonen  kan finnes på nett.

Hvilken  foundation passer for tørr hud?

Det beste er en med vitamin E, som har antioksiderende egenskaper og fuktighetsgivende stoffer. Foundation for tørr hud er ofte beriket med hyaluronsyre eller oljer som hindrer tap av fuktighet. Det som teller er ikke bare sammensetningen av produktene, men også konsistensen. Tørr hud blir mye mer komfortabel med lett foundation som er lett å fordele utover, absorberes godt og ikke tynger ned huden.

Hvilken foundation passer for fet hud?

For fet hud er situasjonen helt motsatt. Produktet bør være vannbasert men inneholde silikonpartikler så den ikke flyter nedover ansiktet. Den beste foundationen for fet hud har mattgjørende egenskaper. Dette er mulig takket være stoffer som absorberer overdrevent mye talg samt urteekstrakter (salvie eller te) som forminsker porene og renser huden.

Hvilken foundation passer for kombinasjonshud?

Det kan være et problem å velge en foundation som passer godt for kombinasjonshud. Problemet er at den både er fet i T-sonen og svært tørr andre steder. Det er verdt å velge såkalte «intelligente» foundationer, som inneholder fuktighetsgivende stoffer samtidig som de har antibakterielle egenskaper og lindrer irritasjoner. For eksempel virker produkter med snegleslimekstrakt godt.

Hvilken foundation passer for voksen hud?

Det finnes flere og flere foundationer tilgjengelig på kosmetikkmarkedet som minimerer synligheten til rynker og gir antialdrende kvaliteter. Som regel er de mye dyrere, fordi de trenger å gi rikelig fuktighet (voksen hud har problemer med riktig fuktighetsnivå), men fungerer også som en skånsom løftende behandling – strammer huden skånsomt.  Det er viktig at foundationen matcher hudtonen feilfritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *