TOPP 10 Keratinbaserte hårmasker – anbefalt av ekspertene

Håret ditt er skadet, og du tar frem en keratinbasert hårmaske. Det er jo den fornuftige tingen å gjøre, men visste du at ikke alle keratinmasker virker på samme måte? Ikke bekymre deg, vi har samlet de 10 beste hårpleieproduktene som kan hjelpe deg med å få liv i skadet hår ved hjelp av pleiende keratin. Ta en kikk på hvilke produkter som kan redde håret ditt.

Å reparere skadet hår krever tålmodighet, selvdisiplin, ståpåvilje og eksperthjelp. Å bare ta i bruk en vanlig balsam når håret er skjørt og knekker vil ikke være nok. Så hva burde man gjøre?

Reparere skadet hår? Bruk keratin

Det eneste man faktisk trenger for å reparere skadet hår er keratin. Dette proteinet er helt essensielt i hårbehandlinger som skal reparere skadet hår. Hvorfor? Fordi hår er laget av keratin. Ved å tilføre keratin til håret kan du fylle inn de sprekkene som oppstår i hårstråene, og gjøre håret sterkere og bedre rustet til å tåle skadelige påvirkninger. De mest effektive produktene inneholder hydrolysert keratin, da er molekylene mindre og i bedre stand til å penetrere håret i dybden. Når det er sagt er det også viktig å se etter produkter som er beriket med store nok mengder keratin også. Dersom keratin ikke er hovedingrediensen i et produkt, men bare et tilsetningsstoff, så er det langt i fra sikkert at det er nok til å gi gode resultater.

Keratin i hårpleie

Det er mange måter å tilføre keratin til håret på. Du kan for eksempel dra til en frisørsalong og be om en keratinbehandling, også kjent som semipermanent retting av hår. Selv om dette er en av de mest populære behandlingene for å reparere skadet hår gir det ikke så mye mening å benytte seg av slike behandlnger når man kan få tak i like effektive produkter som man kan bruke hjemme. En god keratinbasert hårmaske vil ikke bare reparere og styrke håret, men forebygger også fremtidig skade. Og det beste av alt er selvfølgelig at man kan få fantastiske resultater i sitt eget hjem!

Å bruke en keratinmaske er en særdeles effektiv måte å gjøre håret sunnere på, siden produktet trenger inn i håret og reparerer fra innsiden, hvor det ofte trengs som mest. Med hver påføring vil de små proteinmolekylene forbedre hvert enkelt hårstrå og gjøre de sterkere og sunnere. Du kan både se og føle det!

Hvilke egenskaper kjennetegner en god keratinbasert hårmaske?

Nå når du endelig har funnet en løsning på hårproblemene dine er det på tide å faktisk gjøre noe med det. Det blir plutselig litt ekstra komplisert når man oppdager at det er et enormt utvalg av keratinbaserte produkter tilgjengelig både i de fysiske butikkene og på nett. Hvilken er den beste? Burde du velge det billigste alternativet, eller kanskje høy pris er ensbetydende med kvalitet? Hva bør du gjøre når du ikke vet hvilken maske du skal velge? Den beste løsningen er å sjekke om den masken du vurderer å kjøpe har følgende egenskaper:

  • keratin er en stor andel av ingrediensene (om keratin er blant de siste ingrediensene på listen er det ikke nok)
  • den har en naturlig formel fri for parabener, ftalater og PEG-er. 
  • den inneholder ekstra næringsstoffer, f.eks vitaminer
  • den har en lett konsistens (så unngår du at håret føles tungt og livløst)

DE 10 BESTE KERATINBASERTE HÅRMASKENE

Om det å finne den perfekte hårmasken virker som en alt for omfattende oppgave, eller du rett og slett ikke har tid til å gjøre det, så kan du ta en kikk på våre tips lenger ned i artikkelen. Her har vi samlet de beste hårmaskene, rangert etter brukernes tilbakemeldinger, hvor mye man får for pengene, og de faktiske resultatene. Ta en kikk på de beste keratinmaskene som gjør at reisen mot sunt og vakkert hår blir en behagelig en. 

Så, hvilke keratinbaserte hårmasker er de beste?

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Nanoil, Keratin Hair Mask

Den ubeseirede vinneren blant keratinbaserte hårmasker. Nanoil Keratin Hair Mask vinner brukerundersøkelser igjen og igjen fordi den gir flotte resultater, kombinert med en konkurransedyktig pris. Produktet inneholder hydrolysert keratin og panthenol som både styrker og reparerer håret allerede første gang man bruker den. Dette gjør at håret gjenvinner sin mykhet, styrke og glans. Man ser et tilfredsstillende resultat etter første påføring. En av de største fordelene med Nanoils keratinmaske er at den er svært lett, så håret mister ikke noe volum. Den gir også håret en fantastisk duft, og formelen er cruelty free. Med denne masken får du et skikkelig kvalitetsprodukt. Se mer på nanoil.no.

2. Rene Furterer, Absolue Keratine Ultimate Repairing Mask

Denne reparerende hårmasken fra den franske merkevaren Rene Furterer er også et interessant alternativ, selv om den er merkbart dyrere og kommer i en mindre beholder enn masken nevnt over. Dette produktet er designet for å tilføre fuktighet til skadet hår, og inneholder plantebasert keratin, planteoljer og andre ingredienser som hjelper håret ditt med å oppnå sitt fulle potensiale. Keratinmasken fra Rene Furterer reparerer, rekonstruerer og forynger håret, i tillegg har den en herlig aroma av bergamot, peoner og kashmirtre.  Dessverre kan det være vanskelig å finne produkter i Absolue Keratine-serien til Rene Furterer, også akkurat denne hårmasken. 

3. Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque

En annen populær keratinmaske er den fra Lanza. Dette er et svært elegant produkt designet for å reparere håret i dybden. Innpakningen er svært eksklusiv – men det er jo ingrediensene som faktisk teller. Hva finner man i denne masken? En kombinasjon av keratin og nærende oljer (som kaffebønneolje og açaíolje). Takket være disse ingrediensene klarer Lanzas hårmaske å gi håret en fantastisk, sunn glans, samtidig som at håret blir sterkere. Dessverre er det likevel ikke et perfekt produkt – de største ulempene er den høye prisen og den lille beholderen. 

4. Virtue, Restorative Treatment Hair Mask

Når det kommer til pris er de fleste keratinbaserte hårmaskene blant de mer eksklusive produktene på markedet – det samme gjelder dette produktet. Den kremete masken fra Virtue koster en del, men til gjengjeld får du en reparerende behandling som ikke tynger ned håret. Hovedingrediensen i denne masken er en unik proteinbasert blanding kalt Alpha Keratin, som tilfører håret fuktighet og næring. Produsenten anbefaler denne masken for alle hårtyper, men tilbakemeldinger fra brukere tilsier at produktet passer best for de som har skjørt og skadet hår.

5. Wella SP Luxe Oil, Keratin Restore Mask

Wella Professional er en velkjent merkevare innen hårpleie, og de har selvfølgelig sin egen keratinbaserte hårmaske på markedet. Dette er masken fra Luxe Oil-serien, og den kombinerer keratin med tre edle oljer: argan-, jojoba- og mandelolje. Keratinmasken fra Wella SP er en nærende formel som reparerer og styrker skadet hår. Den må brukes regelmessig etter hver hårvask. Det er synd at beholderen er så liten, da går man også raskt tom. Enda verre blir det når man innser at prisen ikke veier opp for hvor lite produkt man faktisk får. 

6. Schwarzkopf, BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Et annet velkjent navn innen hårpleie er Schwarzkopf, de har tatt i bruk keratin i sin BlondMe-serie. Siden seriens hovedoppgave er å ivareta en flott hårfarge og reversere skade, så er produktet hovedsakelig ment for farget og bleket hår. Det betyr selvfølgelig ikke at andre som er ute etter en reparerende hårmaske ikke kan benytte seg av Schwarzkopfs BlondMe keratinmaske. Produktet nærer, reparerer og forbedrer håret, i tillegg til at den også beskytter mot utvendig skadelig påvirkning, som for eksempel UV-stråling. 

7. Damila, Deep Treatment Mask

Keratinmasken fra Damila, Deep Treatment Mask, er et interessant alternativ. Den er ikke så lett tilgjengelig, men masken vinner stort på at den har en veldig hyggelig pris. I dette produktet finner man hydrolysert keratin som, åpenbart, reparerer skade. Men masken inneholder mer enn bare keratin – formelen har også risprotein, hveteaminosyrer, soyaprotein, kollagen og panthenol. Dessverre inneholder den også silikon som mange ønsker å unngå, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det er noen hårtyper som blir enklere å hanskes med dersom de behandles med silikoner. 

8. Revicare, Keratin Hair Mask Intensive Treatment

På den største nettsiden for online-auksjoner kan du kjøpe et hårprodukt som kombinerer keratin, retinol og kokosolje (som passer for lite porøst hår). Dette produktet heter Revicare, og er en keratinbasert hårmaske som styrker tørt, skadet og overbehandlet hår. Produktet gjør ikke bare håret synlig bedre, men forebygger også skade så lenge du ikke bruker for mye. For mye keratin kan faktisk ha uheldige effekter. Revicare Keratine Intensive Treatment fortjener anerkjennelse, selv om det er veldig individuelt hvilke resultater man kan oppnå. 

9. John Frieda, Hydrate & Recharge Deep Soak Masque

En liste over de beste keratinmaskene ville ikke vært komplett uten et produkt ment spesielt for tørt og livløst hår fra verdenskjente John Frieda. To av produktets nøkkelingredienser er keratin og monoiolje som sammen ilfører fuktighet til svake hårstrå, slik at det gjenvinner sin fylde og glans. John Friedas keratinmaske er faktisk en av de rimeligste alternativene på listen, så for de som synes pris er viktig er dette et godt alternativ. 

10. Hask, Keratin Protein Smoothing Deep Conditioner Packette

Til slutt finner vi et spesielt alternativ – en keratinmaske som kommer i… en pose? Produktet er helt perfekt dersom man er på reisefot eller om man av en eller annen grunn ikke har tilgang til et produkt i vanlig størrelse. Én pose er nok til 1-2 behandlinger (avhengig av hårets lengde og tykkelse), og tilfører rikelig med keratin. Prisen er heller ikke så ille, men om man ønsker regelmessige keratinbehandlinger er det kanskje best å velge et produkt i vanlig størrelse.