Akne over 30? Lær om årsaker og finn ut hvorfor

Akne i 30-årene er et vanlig problem, og viser seg å være både ubehagelig og frustrerende for mange mennesker. Noen opplever dette tilstanden for første gang, mens andre siden tidligere har hatt problemet tidligere i livet. Årsaker, behandling og håndtering av akne hos voksne over 30 år skal diskuteres nedenfor, for å gi deg verktøyene du trenger for å bekjempe din akne.

Hormonelle endringer og stress som årsaker til akne i 30-årene

En av de vanligste årsakene til akne hos voksne om 30 år er endringer i hormonbalansen. Dette kan skje som følge av og store livshendelser som å bli gravid, begynne på kontrollert pillen, eller skifte fra lite til sterk p-piller som kan fremme hormonelle ubalanser. Stress kan også føre til akne, da det øker kroppens respons for forskjellige hormonell ubalansen, så vel som øker irritasjon. Det er derfor viktig å forstå årsaken til stressene du føler deg, da det vil hjelpe deg med å kontrollere akne.

Hvordan bekjempe akne i 30-årene

De første tegn på akne hos voksne over 30 år anbefales å behandles med en mild over-the-counter krem, lotion eller salve. For kvinner, så anbefales det å sjekke hormonnivået ditt med en lege før behandlingsmetoden blir bestemt. Det vil også være viktig å balansere stress og hormoner, noe som kan gjøres ved å ta små steg for å oppnå en mer balansert livsstil. De følgende anbefalinger vil hjelpe deg med å oppnå dette:

  • Øk mengden av søvn du får per natt. Kvalitetssøvn er viktig for å håndtere stress og støtte sunt hormonfunksjon. Prøv å få minst 8 timer søvn hver natt og kraftig mørklegging av soverom til å hjelpe deg med å sove lenge.
  • Inkluder en variert og sunt kosthold i din daglige diett. Det er viktig å ta i betraktning at hormonbalanse og akne ofte er koblet sammen med nervesystemet. Vitaminer som B, C og E kan hjelpe nervesystemet. Anbefalingene ar å inkludere magert protein, nøtter, bær, ferske grønnsaker, helkorn, gode kilder til fett
  • Øk mengden vann du drikker hver dag. Å drikke nok vann er viktig for å hjelpe kroppen til å fortsette funksjonen som skal utskille skadelige stoffer. Det er anbefalt å drikke 8 8-ounces hver dag.
  • Øvelse. Det hjelper å redusere stress, redusere inflammasjon og støtte hormonbalansen. Det kan også hjelpe til med å øke energi og humør. Det er anbefalt å trene 3-4 ganger per uke i minst 30 minutter for maksimal helsegevinst.

Fordi årsakene til akne er avhengig av livsstil og individuelle faktorer, anbefaler de fleste leger på å jobbe med en hudlege for den best mulige behandlingen og oppfølgingen. Huden din kan bli vurdert og den beste behandlingen kan bli anbefalt.

Alternativ behandling av akne i 30-årene

Noen ganger kan konvensjonelle metoder ikke fungerer for å behandle akne hos voksne over 30 år. I disse tilfellene bør alternativ behandling vurderes. Noen av de mest populære alternative behandlingene for akne i 30-årene inkluderer:

  • Bakteriellt sukker behandling som kan hjelp redusere bakterien som forårsaker akne.
  • Aminosyrer behandling som øker immunforsvaret og støtter helsen.
  • Melk tømmer-opprensende behandling som stimuler stoffskiftet og gir slipp på giftstoffer.
  • Homeopatisk behandling som støtter de biologiske prosesser og gir næring.
  • Vitaminspleie og supplementer som gir næring til huden og kan redusere utbrudd.

Å ha en kombinasjon av konvensjonell og alternativ behandling kan produsere de beste resultatene for å behandle akne i 30-årene. Hvilken type behandling som er egnet for akne hos voksne, avhenger av årsaken til akne. Før du implementerer eventuelle typer behandling, anbefales det å rådføre seg med en lege for å identifisere og behandle den underliggende årsaken til akne.

Konklusjon

Akne hos voksne over 30 år er en vanlig opplevelse. Det er viktig å identifisere årsaken til akne, enten hormonelle eller livsstilrelaterte, og behandle den underliggende årsaken. Ta små steg for å oppnå en mer balansert livsstil vil hjelpe. Behandling for akne bør inkludere en kombinasjon av konvensjonell og alternativ behandling. Det er viktig å diskutere alle alternativene med legen din for å finne den beste behandlingen for deg.